Kontakt

E-post: alm.birgitta@gmail.com
Telefon: 073-210 78 49 (Birgitta Alm)
Facebook

Vi som jobbar med Mammadamm


Birgitta Alm


Jag har under hela min yrkesverksamma tid som bibliotekarie varit djupt engagerad i barns- och ungdomars vilja, lust och möjlighet att med hjälp av litteratur och läsning finna styrka och självförtroende. Och jag är starkt övertygad om att högläsning är en oöverträffad väg för barn och ungdomar att tillägna sig ett rikt och fungerande språk.


Pia Cronholm


Hela mitt yrkesliv– först som skolbibliotekarie och sedan som barnbibliotekarie – har jag hjälpt barn och vuxna - pedagoger, föräldrar och andra kring barnen, att hitta fram till den ”rätta” boken, vare sig det gällt för läsning på egen hand eller högläsning. Jag har läst mycket för egna barn och barnbarn och är övertygad om högläsningens betydelse även för barn i skolåldern.
Birgitta Lundborg

Som redaktör för BTJ:s recensionshäften med barn- och ungdomsböcker under många år hade jag förmånen att få ta del av hela utgivningen av barnböcker. Under denna tid väcktes mitt engagemang för spridning av god litteratur. Nu får jag utlopp för detta intresse genom Mammadamm och genom högläsning för egna barnbarn.Wiviann WilhelmssonAtt tillsammans ta del av fantastiska, spännande, roliga, sorgliga berättelser är bland det roligaste man kan göra tillsammans med barn. Att högläsning också hjälper barnen med vägen till språket gör det ännu bättre. Som barnbibliotekarie hjälpte jag ofta till med att hitta bra böcker att läsa. Mammadamm vill bistå de som söker "rätt" bok att läsa högt och för mig är det fint att vara en del av detta.